Durf jij jouw droom werkelijkheid te maken?

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 12:28

Of blijf je liever je dromen dromen?

Soms loopt het even niet lekker, eigenlijk wil je wat anders. Dat kan in de liefde, je gezondheid of je werk zijn. Of misschien vraag je jezelf af: is dit wat ik in mijn leven nu echt wil doen?  Wellicht herken je dat wel bij jezelf. Bij mij ging het in ieder geval wel zo. Steeds meer ontstond het verlangen om dingen in mezelf te veranderen. Sterker nog, het werd de hoogste tijd! Me-time i.p.v. alleen  zorgen voor ons gezin en anderen om me heen. Tijd voor aandacht voor mezelf.

Wat wil ik? Welke droom droom ik?

 

Mijn droom

Mijn droom… Ik droom om door mandalatekenen een kring van aandacht te creëren.  Caroline’s Tekencirkel. Een cirkel waarbinnen je jezelf en de ander durft aan te kijken. Kwetsbaar, maar als je dat samen bent, o zo sterk! Samen ontdekken, genieten, en zichtbaar durven zijn. Gesterkt door de kracht van die prachtige cirkel die we samen vormen. De mandala. 

Ik ben voor mijn droom gegaan… Geloof me, dat ging echt niet vanzelf. Er is veel lef en doorzettingsvermogen voor nodig.  Maar als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren, is dat als jij je verhaal herschrijft, ook jouw leven verandert.

Ben je benieuwd naar mijn verhaal, mijn reis richting Tekenwijzer?

                                            

               

Lees dan verder…

Alleen met dromen kom je er niet. En dan is er ook nog dat vervelende stemmetje dat me regelmatig toefluisterde: dat lukt je toch niet, waar begin je aan, wat haal je op je nek en zie je wel, je bakt er niks van! Wellicht herken je dit ook bij jezelf.

Maar toch, tekens opnieuw, en stap voor stap ging ik mijn droom vormgeven, door mandalatekencursussen aan huis te geven. Mijn vaste baan opgeven durfde ik toen (nog) niet. En zoals dat vaak gaat, begon mijn lichaam te protesteren. Mandalatekenlessen aan huis, gezin, werk, het was teveel.

Mijn migraineklachten namen weer toe…

  

Een belangrijk signaal voor mij. En terwijl ik me wanhopig staande probeerde te houden, groeide mijn verlangen en behoefte naar rust steeds meer. De rust die ik zelf ervoer tijdens het mandalatekenen. Ik ontdekte dat het creatief werken, het zomaar spelen, mooie resultaten gaf. Niet alleen op papier maar ook voor mijn lichaam, mijn volle hoofd.

 

Verbinding

Op zoek naar meer verbinding met mezelf en mijn migraine ging ik op zoek naar een chakracursus, die ik in mijn eigen tempo kon volgen. En zo kwam ik in contact met Gerda van Tekenwijzer.

Het klikte meteen tussen ons! Inmiddels had ik mijn werk opgezegd waardoor het tevens wat rustiger werd in mijn hoofd. Tenminste, dat dacht ik… Mijn man werd plotseling erg ziek. De opleiding bij de Kleine Tiki en de tekenoefeningen van Gerda zorgden voor troost en ontspanning.

Het gaat inmiddels goed met mijn man, maar juist deze periode heeft me richting gegeven. Richting gegeven in wat ik wil uitdragen. Mandalatekenen en de tekentaal, deze onlosmakelijke verbinding, hiermee wil ik verder. En hier bedoel ik, de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest.

 

Durf te dromen, creëer kansen en vooral, durf ze te grijpen. Ga voor je droom, maak het zichtbaar, en durf hulp te vragen.

En de hulp kwam…

Steeds vaker zochten Gerda en ik elkaar op, en mijn droom spreidde zich uit tot haar droom. Een opleiding tot tekenspecialist, waarvan ik de eerste leerling zou zijn! De opleiding staat er, en ik… ik ben inmiddels afgestudeerd als tekenspecialist.  Achter de schermen droomden en bouwden we  samen verder aan onze samenwerking.  

En wat zijn we blij dat het nu zo ver is! Samen vervolgen we ons pad om met jou als cursist, een cirkel te vormen en te ervaren wat voor kracht tekenen ook voor jou kan betekenen.

 

Daarom hebben  wij onze krachten gebundeld om mooie programma’s  te maken en zo meer liefde in de wereld te laten zijn.

 

Caroline en Gerda 

 

Caroline's Tekencirkel

Tekenwijzer


 »