Knoop in je maag

Heb jij wel eens een knoop in je maag?

Vast wel.

Een knoop in je maag heb je bv na een vervelend voorval, of als je ergens tegenop ziet, of ergens boos of misschien verdrietig om bent.

Denk maar eens aan de hoge gasrekening die je wellicht onlangs hebt ontvangen. De vele protesten waarmee boeren hun onvrede uiten over de  onzekerheid die ze ervaren over de toekomst van hun bedrijf.

Lees meer »

Heb jij ook al zin in de vakantie?

De vakantie komt in zicht, wellicht nu al voor jou of binnenkort.

Heerlijk om naar uit te kijken, lekker niks doen, of misschien ga je wel op avontuur. Als je er maar blij van wordt, nietwaar?

 

Lees meer »

Met wie of wat voel jij je verbonden?

Meer dan ooit hebben we verbondenheid nodig.

Door de coronapandemie en de vreselijke oorlog in Oekraïne hebben we meer dan ooit de verbondenheid met elkaar, maar ook verbondenheid met jezelf nodig.

Samen de schouders er kunnen onderzetten, door te doen wat voor jou mogelijk is. Geld inzamelen, vluchtelingen in huis opnemen, etc. Elke daad is van belang, groot of klein en heeft effect. Samen zijn we sterk! Het geeft een fijn gevoel van verbondenheid met elkaar waar afstand ondergeschikt bij is.

Lees meer »

Waarom creatief bezig zijn goed voor je is.

 

Creatief bezig zijn, of dat nu tekenen, schilderen, of schrijven is, is leuk, maar wist je ook dat het erg goed is voor je mentale en fysieke gezondheid?

Niet gek hè voor een uurtje fun?

Met Caroline’s Tekencirkel draag ik dit al langer uit maar ik heb dit afgelopen weken zelf aan den lijve kunnen ervaren.

 

Lees meer »

Durf jij jouw droom werkelijkheid te maken?

Of blijf je liever je dromen dromen?

Soms loopt het even niet lekker, eigenlijk wil je wat anders. Dat kan in de liefde, je gezondheid of je werk zijn. Of misschien vraag je jezelf af: is dit wat ik in mijn leven nu echt wil doen?  Wellicht herken je dat wel bij jezelf. Bij mij ging het in ieder geval wel zo. Steeds meer ontstond het verlangen om dingen in mezelf te veranderen. Sterker nog, het werd de hoogste tijd! Me-time i.p.v. alleen  zorgen voor ons gezin en anderen om me heen. Tijd voor aandacht voor mezelf.

Wat wil ik? Welke droom droom ik?

 

Lees meer »